KATEDRALOM NA PREMIJERA

Što piše u napadačevom pismu Berlusconiju?

15.12.2009 u 09:16

Bionic
Reading

Massimo Tartaglia je napisao pismo 73-godišnjem premijeru u kojem izražava 'duboku krivicu i žali zbog kukavičkog i nepromišljenog djela', prenijela je talijanska novinska agencija ANSA

Odvjetnici Massima Tartaglije su, kako su prenijeli mediji, priopćili da je djelovao potpuno samostalno, isključivši svaku političku pozadinu napada na premijera Berlusconija i eventualnu stranačku pripadnost napadača Tartaglije.

Tartaglia (42) je optužen za napad na Berlusconija minijaturnom replikom milanske katedrale u nedjelju nakon političkog skupa u Milanu.

Berlusconiju je slomljen nos, izbijena dva zuba i rasječena usnica i još je u bolnici, gdje bi, kako su priopćili liječnici, trebao ostati do srijede.

Tartaglia je u pritvoru, a njegov otac je rekao da je godinama psihički nestabilan. Ako ga proglase krivim, mogao bi biti kažnjen s pet i pol mjeseci do pet godina zatvora.

Berlusconi neće izaći iz bolnice do srijede

Berlusconi je u napadu izgubio pola litre krvi, objavio je njegov osobni liječnik.

"Medicinsko izvješće ćemo objaviti sutra (utorak), ali mislim da već mogu reći kako Silvio Berlusconi neće izaći iz bolnice još 36 sati", kazao je tijekom večeri za talijansku novinsku agenciju Ansu doktor Alberto Zangrillo iz bolnice San Raffaele u Milanu, gdje se liječi talijanski premijer.

"Stanje je stabilno, ali njegovo zdravstveno stanje zahtijeva pozorno praćenje. Lomovi kostiju mogu imati posljedice koje se moraju pratiti", dodao je.

Talijanski premijer otkazao je posjet Kopenhagenu o klimi ovog tjedna.

Berlusconi je primio velik broj poruka potpore. Među prvima su ga nazvali ruski predsjednik Vladimir Putin i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, a zatim su mu svoje dobre želje uputili papa Benedikt XVI., britanski premijer Gordon Brown, njemačka kancelarka Angela Merkel i američka državna tajnica Hillary Clinton.