MUP UPORNO ŠUTI

Što oružje hrvatskih specijalaca radi u rukama bande Pink Panther?

19.06.2015 u 08:41

  • +5

Policija pokazala što je zaplijenila u Sigetu

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus

Bionic
Reading

Prije gotovo dva tjedna u zagrebačkom naselju Sigetu raskrinkana je zloglasna međunarodna skupina razbojnika, no gotovo je neopaženo prošlo u javnosti to da su kod njih zaplijenjene dvije karabinske verzije puške Heckler&Koch G36c, kakve koriste pripadnici specijalnih jedinica hrvatske vojske i policije u vrlo malim brojevima

Riječ je o kratkoj verziji puške G36 koja se ne može nabaviti nigdje u regiji. Od oružja koje je zaplijenjeno u toj uspješnoj operaciji hrvatske policije: od pištolja Zastava M-57 kalibra 7,62 TT (Tula-Tokarev), popularnog tetejca, preko puške M-70, popularnog kalašnjikova, do prvog hrvatskog pištolja (PHP), neuspješnog modela kojim je započela proizvodnja naših pištolja, može se zaključiti da je oružje kupljeno na ovdašnjem crnom tržištu, štoviše najvjerojatnije u Hrvatskoj.

Kako se karabinske verzije puške Heckler&Koch G36c mogu pronaći samo u hrvatskih specijalnih postrojbi, postoji mogućnost da je pripadnicima bande Pink Panther, a uhićeni su navodno bili njeni članovi te su željeli pljačkati po Hrvatskoj, u ruke došao baš neki njihov primjerak.

Zbog toga smo policiji uputili upit jesu li po serijskim brojevima utvrdili radi li se o oružju koje je ukradeno ili otuđeno službama RH ili o airsoft replikama? Na odgovor smo čekali 10 dana da bi nam u Policijskoj upravi zagrebačkoj odgovorili da nam ne mogu ništa reći jer su izvidi koje obavlja policija prema Zakonu o kaznenom postupku (ZKP) - tajni.

Nakon svega ovoga još smješnije zvuči javno izvješće SOA-e objavljeno u nedjelju navečer, u kojemu se hvale time da su onemogućili maloljetnika da se pridruži Islamskoj državi u Siriji. I dok su pripadnice tajne službe tapšale maloljetnika po ramenu, za to vrijeme preko hrvatskih granica odvija se živahna trgovina ljudima, drogom i oružjem. Na našem teritoriju djeluju moćne bande međunarodnih razbojnika, o kojima u izvješću nema ni spomena.

RTL Autor: RTL

Bilo bi zanimljivo da SOA provjeri odakle teško dostupno oružje 'curi' u ruke moćnih kriminalaca. Veselimo se informacijama o tome u novom izvješću.