HRG O MILANOVIĆU

Što on ima komentirati sudske odluke?

29.03.2014 u 18:50

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Branko Hrg kritizirao je izjavu premijera Zorana Milanovića vezano za odluku varaždinskog suda o izručenju Zdravka Mustača Njemačkoj, u kojoj je rekao da će Vlada Saboru predložiti “odgovarajuće mjere” jer Njemačka i hrvatski sudovi na različite načine tumače hrvatske zakone - istaknuvši kako se premijer ne treba upuštati u komentiranje sudske odluke

“Što on ima komentirati sudske odluke; ako je sud donio odluku to je kraj priče; tko je premijer da komentira sudsku presudu - pa nije valjda on taj koji odlučuje o tome”, rekao je Hrg na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu.

Ocjenjuje da se premijer Milanović upušta u sve osim u ono u što bi se trebao upuštati, a - kako ističe - trebao bi se baviti rješavanjem poteškoća mladih tako da im se omogući 2.200 kuna mjesečno za rad na godinu dana umjesto ukidanja dosadašnjih 1.600 kuna.

“Tu se premijer trebao malo pobrinuti, umjesto putovanja u Australiju raditi rebalans proračuna i ne varati ljude”, izjavio je Hrg.

Smatra da danas u Hrvatskoj 'vlada politički show'.

“Onaj tko napravi veći politički show program, bolje je promoviran, ali HSS ne želi igrati politički show nego želi rješavati poteškoće”, dodao je.

Zaključio je da će nakon parlamentarnih izbora HSS, u koaliciji s HDZ-om, ponovno biti u prilici formirati Vladu.

“HSS će tada preuzeti brigu o selu, poljoprivredi, očuvanju ruralnih prostora i života na otocima”, kazao je Hrg.

Nakon dvodnevnog obilaska Dalmacije predsjednik HSS-a zaključio je kako je u dalmatinskom zaleđu situacija najteža u odnosu na sve druge krajeve Hrvatske.

“Ljudi u dalmatinskom zaleđu su me molili da se zauzmem za pomoć jer zbog teškog stanja prijeti opasnost opstanka pučanstva na tom području gdje su Hrvati stoljećima živjeli”, rekao je Hrg.

Kao primjer nebrige sadašnje vlasti za život na selu Hrg je naveo primjer iz Tribunja gdje su ga ribari izvjestili da je sredstvima iz fondova EU-a izgrađena ribarska veletržnica, ali Ministarstvo poljoprivrede “ne zna kako bi je registrirali”.

Najavio je skorašnje održavanje znanstvenog skupa posvećenog 110 obljetnici postojanja Hrvatske seljačke stranke, na kojem će sudjelovati 30-tak znanstvenika iz više država.