FANOVI GADGETA, UJEDINITE SE!

Stiže Playstation Smartphone App

17.12.2010 u 12:03

Bionic
Reading

Sony je jučer na svojem blogu objavio prodaju mobilne aplikacije Playstation. Što to nama znači i što je najvažnije - je li besplatno i gdje se može skinuti?

Pa sudeći prema službenoj izjavi, novi softver za vaš omiljeni iOS/Android mobitel omogućit će vam da bez problema u pokretu pratite sve novosti vezane uz Playstation Network. Osim klasičnog pregledavanja vijesti, ova aplikacija trebala bi korisniku dati uvid u njegove trofeje, ekskluzivne sadržaje, direktnu interakciju s Playstation Storeom i tako dalje.

 

Ovakav potez relativno je netipičan za kompanije u konzolaškom biznisu. No on vjerojatno znači širenje konzolaškog gejminga na mobilne platforme. Jasno, samo je pitanje vremena kada će i Microsoft obznaniti kako radi na aplikaciji Xbox Live Arcade Mobile. Zahvaljujući vrlo dobroj 'komunikaciji' platformi i gejming servisa, vjerojatno ćemo u skoroj budućnosti bez problema pratiti PSN online kontakte, kupovati DLC softver za konzolu preko mobitela i tako dalje.

 

Što se konkretnih brojki tiče, moramo vas razočarati i izjaviti kako Playstation Smartphone App 1.0 ne podržava Hrvatsku. Ipak, Sony tvrdi da rade na lokalizacijama te da će aplikacija uskoro pokriti čitavo europsko područje. E, da... Jesmo li spomenuli da je čitava stvar besplatna?

 

Reakcija javnosti na cijenu smartphone aplikacije Playstation