MOŽE ČAK I KUPANJE

Stiže nam vikend kao iz snova

12.11.2010 u 12:11

Bionic
Reading

Vikend koji slijedi bit će ljepši nego što bi se itko u studenom usudio poželjeti, najavljuju meteorolozi

Temperature će biti vrlo ugodne ne samo na obali, već u cijeloj Hrvatskoj, čak i u gorskom području. U većem dijelu zemlje bit će nam dovoljne duge hlače te majica ili košulja.

Taj ugođaj u unutrašnjosti bi mogao tek malo pokvariti umjeren i pojačan jugozapadni topli vjetar koji neće pogodovati ni meteoropatima.

Oni najhrabriji mogli bi se čak poželjeti okupati – na Hvaru, Mljetu i Visu temperatura mora mjeri solidnih 19 celzijevaca, a na obali je najtopliji Šibenik sa 18.

Obećava čak i biometeorološka prognoza – bit će razmjerno povoljna, pa i povoljna, a tek će kronični bolesnici i reumatičari osjetiti manje teškoće ili bolove.

 

Ukratko, idealan vikend za provod u prirodi!


Ipak, predsjednik udruge Crometeo Kristijan Božarov upozorava da ova idilična jesenska predviđanja, nažalost, ne vrijede za šire riječko područje koje će biti prekriveno oblacima uz mjestimičnu slabu kišu.

'No Primorce možda može utješiti podatak da se na današnji dan 12. studenog 1965. godine živa u Gospiću spustila do nevjerojatnih -23. To pokazuje da su naši stariji sugrađani u pravu kada se prisjećaju hladnih zima iz 50-ih i 60-ih. U zadnjih 20-ak godina češći su oni drugi, pozitivni izuzeci, u stupnjevima naravno', kaže Božarov.

'Narednih 10-ak dana i dalje nema na vidiku snijega ni većih zahlađenja. Početak tjedna donosi nam nastavak natprosječne topline, međutim od utorka i sve više oblaka, tako da se sredinom sljedećeg tjedna može očekivati novo kišno razdoblje uz manji pad temperature', dodao je Božarov.