vrijeme u novoj godini

Hrvatska se probudila u minusu, ledeno i na otocima: Stiže li nam zatopljenje? Evo što kaže prognoza

07.01.2020 u 06:59

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, od sredine utorka prolazno uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu i zapadnim predjelima unutrašnjosti

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći na srijedu bura će uz obalu jačati.

Najviša dnevna temperatura od 2 do 7 u unutrašnjosti, a od 9 do 12 °C na Jadranu.

  • +7
Burno i hladno vrijeme Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Pretežno sunčano i u nastavku tjedna, povremeno uz umjerenu naoblaku, osobito u unutrašnjosti. Ujutro će u kopnenim predjelima mjestimice biti magle, a u petak i na moru.

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, u četvrtak do umjeren jugozapadni, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, još u srijedu s jakim udarima. Temperatura zraka u blagom porastu.

Naime, noć je u gotovo cijeloj hrvatskoj bila vrlo hladna, a mnoga mjesta probudila su se danas u debelim minusima. Njih je bilo i u Dalmaciji.

Unutrašnjost Korčule poznata je po vrlo niskim temperaturama zraka za vrijeme mirnih zimskih noći, pa je tako u Blatskom polju na Korčuli izmjereno -7, piše Dalmacijadanas.

U ostalim dijelovima Hrvatske u sedam sati ujutro izmjerene su iznimno niske temperature.

Najhladniji su bili Gospić i Otočac s -10. U Karlovcu je u 7 sati ujutro izmjereno -8, baš kao i u Bednji. U Lekeniku je bilo -9, kao i u Slavonskom Brodu, podaci su DHMZ-a.