vremenska prognoza

Stiglo ljepše vrijeme, pogledajte gdje će biti najtoplije i dokad će trajati

24.07.2018 u 08:18

Bionic
Reading

Nakon više dana promjenjivog i oblačnog vremena s pljuskovima i grmljavinom, u utorak je u većini zemlje jutro svanulo sunčanije

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i toplije, ostat će i tijekom dana, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U kopnenim krajevima neće biti posve stabilno, pa je moguć poneki pljusak, pogotovo na istoku zemlje i u gorju.

Puhat će većinom umjeren, mjestimice na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u istočnoj Hrvatskoj i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjeren do jak sjeverozapadnjak i bura. Podno Velebita puhat će bura s olujnim udarima, koja će popodne postupno slabjeti.

Najviša dnevna tempertura zraka bit će od 25 do 29 stupnjeva Celzija, dok će na Jadranu biti između 29 i 32 stupnja.

U srijedu će biti pretežno sunčano, uz povremeno umjerenu naoblaku te u većini krajeva vruće. I dalje neće biti sasvim stabilno, pa je popodne poneki lokalni pljusak moguć uglavnom u unutrašnjosti.

Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku zemlje i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu u noći i ujutro uglavnom umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak.

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 19, na Jadranu od 20 do 24, a najviša dnevna uglavnom između 29 i 32 stupnja, u gorju malo niža.

Na Jadranu i na istoku zemlje sljedećih bi dana moglo biti većinom stabilno i jako toplo vrijeme, koje će potrajati do vikenda, kada se opet očekuju pljuskovi s grmljavinom. U Zagrebu i okolici, promijenjivo će biti već od četvrtka.

Detaljniju prognozu za sljedećih sedam dana u Hrvatskoj pogledajte u galeriji u nastavku ili a stranicama DHMZ-a:

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal