potraga za žarištima

Stigli prvi rezultati masovnog testiranja u pogonima na sjeveru Hrvatske

11.12.2020 u 20:46

Bionic
Reading

Od 339 radnika Calzedonia Grupe Hrvatska, testiranih u četvrtak brzim antigenskim testovima na korona virus, pozitivno je njih 10.

Calzedonia je prva tvrtka u Varaždinskoj županiji, europskom žarištu pandemije, koja je pristala na ponudu HZJZ za masovnim testiranjem radnika. Četvrtak je bio samo prvi dan testiranja od njih osam, tijekom kojega će se testirati 95 posto od 3500 radnika Calzedonie.

Ovakav su rezultat testiranja protivnici zatvaranja ugostiteljskih objekata – koji su tvrdili da je zaraza u pogonima, a ne u kafićima – iskoristili za podupiranju svoje teorije, međutim epidemiolozi ih demantiraju i tvrde da je svako mjesto na kojem se okuplja više ljudi opasno, piše Jutarnji.hr.

Vlasnik Calzedonia Grupe Hrvatska, Dubravko Hoić, uoči početka ovog, pionirskog testiranja, za Jutarnji je rekao da im je u interesu zaštititi psihičko i fizičko zdravlje zaposlenika i njihovih obitelji.

U Varaždinskoj županiji se nadaju da će i ostale velike tvrtke na području županije, pristati na testiranje. Poziv je poslan Varteksu, Boxmarku, Vindija i Koki.