vremenska prognoza

Stigla je promjena vremena, a Vakula ima i posebno upozorenje

29.04.2020 u 06:34

Bionic
Reading

Promjenljivo i nestabilno, povremeno uz kišu - riječi su koje prevladavaju u vremenskim prognozama ne samo za srijedu, nego i za sljedeće dane, osobito do kraja ovoga tjedna, piše meteorolog Zoran Vakula

I dok onima koji nisu sanirali posljedice potresa na svojim krovovima i zidovima ova kiša nije dobro došla, većina je već dugo priželjkuje. Past će gotovo diljem Hrvatske, barem u malim količinama, a ponegdje će vrlo vjerojatno biti i obilnijih pljuskova, osobito na sjevernom Jadranu, kaže Zoran Vakula za HRT.

Valja upozoriti kako je mjestimice moguće i olujno nevrijeme s grmljavinom, sugradicom pa i tučom, posebice tijekom srijede i petka.

Temperatura zraka na Jadranu se neće znatnije mijenjati, pri čemu će do nedjelja prevladavati jugo i jugozapadni vjetar, zatim bura i tramontana.

  • +7
Atmosfera u centru Zagreba nakon prve faze popuštanja mjera uzrokovane koronavirusom Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

No, u većini kopnenog područja bit će manje toplo nego u utorak, najprije uz još često umjeren, gdjekad i jak jugozapadnjak, od petka sjeverni i sjeverozapadni vjetar.