promjena vremena

Snijeg stigao u nizine: Prve pahulje u Varaždinu, Koprivnici, ali i Zagrebu

02.12.2023 u 19:05

Bionic
Reading

Prve pahulje snijega večeras su počele padati u Varaždinu i Novom Marofu, a padao je i u Koprivnici i Križevcima. Koji sat kasnije snijeg je počeo padati i u Zagrebu

U večernjim satima, taman za otvaranje Adventa, snijeg je počeo padati u Zagrebu.

  • +11
Snijeg u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Evarazdin piše da je snijeg u Varaždinu stvorio posebni adventski ugođaj i razveselio brojne građane.

Snijeg je padao i u Koprivnici i Križevcima.

Snijeg u Koprivnici Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Prigorski.hr

Snijeg je večeras počeo padati i u Bjelovaru.

Snježni pokrivač stvario je posebnu atmosferu i u Virovitici.

Podsjetimo, DHMZ je za danas prognozirao promjenljivo, na zapadu i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na istoku i u Dalmaciji, a ponegdje može i zagrmjeti. Prema večeri na zapadu unutrašnjosti kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, ponajprije u Gorskom kotaru.

Vjetar slab, tek mjestimice u Slavoniji do umjeren južni i jugozapadni, u gorju i jak s olujnim udarima, u okretanju na umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno do jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura.

Temperatura zraka između 13 i 19 °C, u Slavoniji ponegdje i iznad 20 °C, a višem gorju te u nizinama unutrašnjosti od 2 do 7, navečer u osjetnom padu.

U nedjelju se očekuje postupni prestanak oborine i kidanje naoblake. Još u noći i ujutro ponegdje oblačnije, na kopnu uz malo susnježice i snijega, a na moru malo kiše. Snijega nošenog jakim vjetrom može biti i na sjevernom Jadranu. Do večeri će se razvedriti u većini krajeva. Vjetar slab, u Slavoniji umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni, u višim predjelima gorske Hrvatske sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, pod Velebitom moguće i orkanskim, a još ujutro na krajnjem jugu umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 1, na moru između 4 na sjeveru do 12 na jugu. Najviša dnevna od 1 do 6, na Jadranu između 9 i 15 °C.