SABORSKI ZASTUPNIK RAZORUŽAN

Stevi Culeju policija pokucala na vrata: Odnijeli su mi puške i pištolje

29.08.2017 u 14:29

Bionic
Reading

Saborskom zastupniku HDZ-a Stevi Culeju policija je jutros pokucala na vrata kako bi mu oduzela oružje koje posjeduje. Culej je obavijestio javnost o tome putem svog profila na Facebooku, uz poruku da mu je oružje oduzeto, no ne i jezik

'Hrvatice i Hrvati, oružje mi je oduzeto. Ne brine me to, ostao mi je jezik, a vi svoje bolje čuvajte', napisao je Culej uz fotografiju na kojoj tužnog lica sjedi pokraj policajca te oduzetih pušaka i pištolja.

Culej je za tportal objasnio kako ima dozvolu za nošenje oružja jer je lovac. Uz lovačke puške, posjeduje dva pištolja. Jedan je dobio za zasluge u Domovinskom ratu, a drugi mu je od pokojnog brata, kako nam je kazao. Oružje mu je jutros oduzela policija jer je protiv njega u tijeku postupak na Općinskom sudu u Vukovaru zbog izazivanja nereda, točnije razbijanja ćiriličnih ploča. 'To je klasična radnja koja se mora učiniti i vezana je uz one postupke u Vukovaru oko ploča, a jutros su mi došli. To je normalno i zakonito i bez problema je sve prošlo. Kada se postupak okonča, oružje će mi vratiti', kazao nam je Culej.

Podsjetimo, Culeju je krajem prošle godine skinut saborski imunitet na zahtjev vukovarskog suda.

'Neosnovano sam optužen u političkom progonu, u montiranom procesu, kao u nekim bivšim vremenima. Time nas se obilježava kao neke koji huškaju, kako bi se na nama ostavila ljaga. To je specijalni oblik borbe koja se nastavlja protiv branitelja', kazao je tada Culej, zapitavši se kakav je to Vukovar koji progoni branitelje, ali ne i zločince, koji i dalje žive među žrtvama.