VAŠE VELIČANSTVO…

Štefanija Balog odnijela Josipovićevo pismo omanskom sultanu

22.04.2013 u 15:48

Bionic
Reading

Prebogati omanski sultan Kabus Bin Said primio je pismo hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, objavila je tamošnja državna novinska agencija, ne ulazeći konkretnije u sam sadržaj pisma

Kako navode u kratkoj vijesti, njegovo veličanstvo sultan Kabus Bin Said primio je pisanu poruku hrvatskog šefa države u kojoj se rezimiraju odnosi dviju prijateljskih zemalja. Omanski izvori spominju da je u pismu bilo govora i o 'stvarima od zajedničkog interesa', ali se ne navodi koji su to zajednički interesi. Pismo hrvatskog predsjednika namijenjeno sultanu uručila je ministru Sajidu Kalidu bin Hilala al Busaidiju, Štefanija Balog, bliska suradnica bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, čije usluge očito rado koristi i aktualni predsjednik Ivo Josipović.

Štefanija Balog je poznata kao osoba s dobrim vezama u arapskom svijetu, a ujedno je počasna konzulica Omana u Hrvatskoj. Iz Ureda predsjednika potvrdili su da je počasna konzulica Balog odnijela predsjednikovo pismo omanskom sultanu u kojem ga poziva na unapređenje bilateralnih gospodarskih odnosa.

U nedostatku ozbiljnijih investitora u krizom duboko nagrizeno hrvatsko gospodarstvo vladajuća garnitura je u permanentnoj očajničkoj potrazi za njima. Sjetit ćemo se prošlogodišnje ekspedicije u Katar ili pompoznog posjeta azerbajdžanskog predsjednika Ilhana Alijeva Hrvatskoj. Konkretnih rezultata još uvijek nema.

Omanski sultan dva puta je boravio u Hrvatskoj na odmoru, posljednji put u travnju prošle godine, a ostao je u sjećanju po iznimnoj raskoši koja ga je pratila.