OSIJEK SPREMNO DOČEKAO SNIJEG

Stari i nemoćni mogu pozvati pomoć za čišćenje snijega!

10.12.2012 u 16:54

Bionic
Reading

U Osijeku je proteklih dana napadalo 23 centimetra snijega, dovoljno da tijekom subote sve ulice bjelina ravnomjerno prekrije. Glavnina snijega pala je u noći s petka na subotu, a meteorolozi očekuju nove padaline još tijekom ponedjeljka i utorka

Vlasnici kuća i poslovnih prostora uz prometnice i nogostupe od vikenda redovno čiste javne površine ispred svojih nekretnina. U centru grada trgovci, komunalni radnici Unikoma, Gradskog prijevoza putnika oslobodili su za lakše hodanje veći dio nogostupa. Elektromodulovi radnici, tvrtke u koncesiji za parkirališta u gradu, u centru grada čistili su tijekom nedjelje, ali velik dio parkirnih mjesta i dalje je zatrpan.

Cesting održava gradske i županijske prometnice ralicama, a do ponedjeljka je veći dio onih prometnijih očistio ralicama. Građani su nezadovoljni stanjem u perifernim i sporednim dijelovima grada.

Unikom je od početka snježnog razdoblja razbacao 120 tona soli i nabavio zalihe od dodatnih 600 tona

Na području osječke Hitne medicinske pomoći zabilježena su tri smrtna slučaja osoba oboljelih od kroničnih bolesti. Nemoćni, bolesni i beskućnici pomoć mogu potražiti od nadležnih službi, Crvenog križa, na broj 112, a u čišćenju snijega od Unikoma na broj 031 374 212 i Savjeta mladih Grada Osijeka na broj telefona 099 246 02 00

Sklonište za beskućnike u Strossmayerovoj ulici još ima nekoliko slobodnih mjesta za smještaj sugrađana koji nemaju topao krov nad glavom.

Premda tijekom sredine prosinca u Osijeku uvijek pada snijeg, iz gradske uprave u nedjelju su priopćili da je 'zbog izvanrednih vremenskih prilika' gradonačelnik Krešimir Bubalo održao sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Osijeka.

Gradonačelnik je pozvao sve sugrađane da pomognu u čišćenju snijega. Kazne za neuklanjanje snijega za fizičke osobe iznose 500,00 kuna, za pravne 2.500,00 kuna, a za obrtnike 800,00 kuna.

Za sljedećih nekoliko dana Državni hidrometeoroški zavod za osječko područje predviđa pad snijega još tijekom utorka, a vedrije vrijeme u srijedu. Temperature će malo porasti, na minimalne dnevne od minus tri do minus pet stupnjeva Celzija.
231111,231068,230785,231085