NOVI DOM ZA SAMO 9.000 EURA?!

'Stanovi su prodani temeljem akata Uprave Ine'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 01.04.2011 19:34
  • Objavljeno 01.04.2011 u 18:37
Stanovi na Laništu zagrebačka novogradnja

Stanovi na Laništu zagrebačka novogradnja

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

Hrvatska naftna kompanija INA reagirala je danas na medijske napise vezane uz prodaju stanova u INA-nom vlasništvu od 2002. do 2009. navodeći da su 'svi stanovi koje je kompanija prodala u tom razdoblju pa do danas, prodani na temelju općih akata donesenih od Uprave Ina-Industrije nafte d. d., kao tijela koje je ovlašteno za njihovo donošenje'

'Tim je općim aktima za sve stanove u vlasništvu INA, d. d. precizno utvrđen postupak i kriteriji za definiranje svih bitnih elemenata pojedinačne odluke o prodaji', navodi se u priopćenju Sektora korporativnih komunikacija INA-e.

'Istim aktima također je utvrđeno pravo na popust prilikom kupnje stana, a koje imaju isključivo najmoprimci stanova, odnosno, sljedeće kategorije: radnici i umirovljenici kompanije, pravni prednici INA, d. d., radnici tvrtki kćeri INA Grupe te sudionici Domovinskog rata koji su na ovaj način dobili priliku riješiti svoje stambeno pitanje', ističe se.

INA također navodi kako su tržišnu vrijednost svakog stana utvrdili ovlašteni sudski vještaci te je za svaki stan izrađen elaborat o tržišnoj vrijednosti.

'Suprotno navodima u medijima, navedeni elaborati, kao i ugovori o prodaji stanova, nemaju oznaku poslovne tajne (svi ugovori su ovjereni kod javnog bilježnika)', stoji u priopćenju.

Što se tiče praznih stanova i poslovnih prostora u vlasništvu INA d. d., oni su prodavani i prodaju se putem javnog natječaja po početnoj cijeni formiranoj sukladno elaboratu izrađenom od ovlaštenog sudskog vještaka. Sukladno kompanijskoj praksi, početna cijena je minimalna prodajna cijena koju javno objavljujemo u sklopu natječaja, navodi se u priopćenju Sektora korporativnih komunikacija INA-e.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi