više od 150 putnika

Srušio se putnički zrakoplov Ethiopian Airlinesa, nema preživjelih

10.03.2019 u 09:58

Bionic
Reading

Etiopski putnički zrakoplov sa 149 putnika i osam članova posade srušio se u nedjelju ujutro ubrzo nakon polijetanja iz Adis Abebe u području gradića Bišofte, 62 kilometra jugoistočno od Adis Abebe, objavila je zrakoplovna tvrtka.

U padu etiopskog zrakoplova sa 149 putnika i osam članova posade u nedjelju nema preživjelih, prenijela je etiopska državna televizija.

"Nema preživjelih na letu na kojemu je bilo putnika iz 33 države", navela je televizija pozivajući se na neimenovani izvor iz tvrtke.

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24 zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja.

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu, objavila je zrakoplovna tvrtka.

Uzrok nesreće zrakoplova Boeing 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat.

"Ured premijera, u ime vlade i etiopskog naroda, želi izraziti najdublju sućut obiteljima koje su izgubile najbliže u etiopskom zrakoplovu Boeing 737 na redovnom letu ovog jutra u Nairobi u Keniji", objavio je na Twitteru ured premijera Abija Ahmeda.

Zrakoplov je poletio u 8,38 sati iz zračne luke Bole International i kontakt s njim izgubljen je nekoliko minuta kasnije.

U tijeku je operacija potrage za zrakoplovom.

Kako javlja Russia Today, zrakoplov je navodno bio nov, a aviokompanija ga je preuzela prije četiri mjeseca.