VUK JEREMIĆ

Srpski inoministar podnio ostavku?

19.09.2010 u 21:54

Bionic
Reading

Pojedini mediji u Srbiji i BiH prenijeli su neslužbenu informaciju da je srpski ministar vanjskih poslova Vuko Jeremić podnio ostavku. Informacija nije službeno potvrđena i nije dobila odaziv u srpskim medijima, ali je znakovito to što je Danas najavio sastanak srpskog predsjednika Borisa Tadića i Jeremića po njegovu povratku iz New Yorka

Danas je jutros najavio kako će 'predsjednik Boris Tadić razgovarati sa šefom diplomacije Vukom Jeremićem, odmah po njegovu povratku iz New Yorka, o tome hoće li doći do promjene na čelu Ministarstva vanjskih poslova'.

'Vuk Jeremić ostavku je podnio nakon konzultacija s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, kao što je u pojedinim beogradskim medijima ranije najavljeno, nakon povratka srbijanskog šefa diplomacije iz New Yorka. Podsjetimo, Jeremićevu ostavku ovih dana su zahtijevali oporbeni LDP i NS, a i lider naprednjaka Tomislav Nikolić kazao je da će zahtijevati da premijer Mirko Cvetković i ministar vanjskih poslova odu s funkcija u slučaju poraza srbijanske rezolucije u UN' - pišu bhdani.ba pozivajući se na dobro obaviještene diplomatske izvore u Beogradu.

Vuk Jeremić je, na zasjedanju Skupštine Srbije 26. srpnja, izjavio kako je spreman 'snositi posljedice' ako zastupnici u skupštini to zatraže.