'splet nesretnih okolnosti'

Šefica udruge srednjoškolskih ravnatelja: Šteta što gospođa Milanović nije tijekom godine izravno komunicirala s nastavnicom matematike

05.07.2022 u 11:42

Bionic
Reading

Predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec osvrnula se na mail koji je supruga predsjednika Republike Sanja Musić Milanović uputila školi svog sina

Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, komentirala je mail koji je supruga predsjednik RH Sanja Musić Milanović uputila školi svog sina rekavši kako je 'u ovom slučaju došlo do spleta nesretnih okolnosti'.

'Majka je uputila mail kasno s takvim sadržajem, bilo bi puno bolje da je ravnateljici ranije uputila taj mail, da se situacija mogla pravodobno rješavati. Osobito ukoliko je ona skretala pozornost na određene nepravilnosti. Važno je istaknuti da u mailu nije tražila povećanje ocjene, pa čak ni samo preispitivanje te ocjene, ali unatoč tome nešto se dogodilo da su nastavnici odlučili povećati tu ocjenu i to ne samo jednom učeniku nego više njih', rekla je Hitrec gostujući u N1 Studiju uživo.

Pojasnila je kada se zaključuje ocjena i kako se ona može mijenjati. Istaknula je kako se ocjena zaključuje na zadnjem satu i to javno, a ukoliko učenik ili roditelj nisu zadovoljni zaključenom ocjenom, mogu u roku od 48 sati uputiti zahtjev za polaganje tog nastavnog sadržaja pred Povjerenstvom kojega čini predmetni nastavnik, sustručnjak i razrednik. 

'Ocjena se na tom odgovaranju može povećati, ne i sniziti. To je put kojim se trebalo ići', dodala je.

Hitrec kaže da prema njenim saznanjima povećanje ocjena nije bila odluka nastavničkog vijeća. Napominje kako su sjednice razrednog vijeća mjesto na kojem se to odlučuje. Hitrec je rekla kako se samo u slučaju polaganja pred povjerenstvom ocjena može promijeniti. 

'Ako to tako gledamo i čitamo naše propise, onda je škola pogriješila jer je promijenila ocjenu', ističe.

Upitana što bi ona napravila da je dobila takav mail, odgovara:

'Ja ipak sve naše roditelje doživljavam kao roditelje i to im često u komunikaciji kažem. Ono što bih ja napravila jest da bi odgovorila na mail gospođe, odnosno poslala bih obrazloženje koje ne bih sastavila sama. Velika je šteta da gospođa Milanović nije tijekom godine izravno komunicirala s nastavnicom matematike'.