kod šida

Srbija otvorila novoizgrađeni granični prijelaz s Hrvatskom Sot-Principovac

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 15.06.2020 13:40
  • Objavljeno 15.06.2020 u 13:40
Prijelaz Batrovac / Ilustracija

Prijelaz Batrovac / Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Novoizgrađeni granični prijelaz Sot na granici sa Hrvatskom, koji bi u vrijeme sezonskih gužvi i praznika trebao značajno rasteretiti velike prijelaze poput Batrovaca i Šida, pušten je u petak u rad, priopćila je je Uprava carina Srbije (UCS)

Pored putničkih vozila, prijelaz je predviđen je i za autobuse i prazne kamione, a tijekom prošle godine koristilo ga je oko 350.000 putnika i oko 40.000 praznih kamiona koji cirkuliraju između dviju država.

Prijelaz Sot sa srpske, a Principovac s hrvatske strane, jedan od devet prijelaza između Srbije i Hrvatske, nalazi se kod Šida i, uz granične prijelaze Ljuba i Neštin koji su u neposrednoj blizini, predstavlja jednu od alternativa za putovanje između Srbije i Hrvatske.

U okviru novog graničnog prijelaza Sot sada se nalaze po dvije prometne trake na ulazu i izlazu iz Srbije. Gradnja je završena nakon 18 meseci, a za to vrijeme, stari prijelaz bio je privremeno izmješten nedaleko od novog. Prijelaz Sot radit će 24 sata i za njega je iz državnog proračuna Srbije izdvojeno oko 1,3 milijuna eura, navedeno je u priopćenju.