SLAVENSKO BRATSTVO

Srbi s Rusima i Bjelorusima vježbaju obranu od 'najvećeg zla današnjice'

06.06.2017 u 15:47

Bionic
Reading

Na bjeloruskom poligonu Brecki u utorak je počela zajednička antiteroristička vojna vježba Slavensko bratstvo, u kojoj sudjeluju ruske, bjeloruske i srbijanske postrojbe

Vježba će potrajati do 14. lipnja, a u manevrima sudjeluje 50 pripadnika srbijanskih specijalnih postrojbi, više od 400 bjeloruskih vojnika i 300 pripadnika ruske zračno-desantne divizije, prenosi B92.

'Međunarodni bataljun i zajedničke postrojbe ovog tipa prvi su put formirane u povijesti dosadašnjih zajedničkih vježbi Slavenskog bratstva. Postrojbe Rusije, Bjelorusije i Srbije izvodit će antiterorističke vježbe kao dio široke mirovne operacije', izjavio je visokopozicionirani ruski časnik Aleksej Sgibnjev.

Ruski časnik je istaknuo kako tri zemlje pokazuju da su uspostavile čvrstu suradnju te kako se spremaju za zajedničku borbu protiv 'najvećeg zla našeg vremena - međunarodnog terorizma'.

U vježbama Slavenskog bratstva sudjeluju Rusija, Bjelorusija i Srbija Izvor: Društvene mreže / Autor: RT

Za potrebe vježbe oformljene su četiri zajedničke međunarodne ekipe, a na čelu jednog od njih bit će časnik Vojske Srbije, dva će voditi bjeloruski časnik, a jedan časnik ruske vojske. Vježbe će se idućih osam dana izvoditi uz podršku ruskih vojnih transportera IL-76MD te bjeloruskih vojnih aviona i helikoptera.

Vježbe se održavaju na bjeloruskom poligonu Brecki Izvor: Društvene mreže / Autor: Fuerzas Armadas