STRAH OD INCIDENATA

Srbi ne žele Thompsona u Vukovaru

19.09.2011 u 22:47

Bionic
Reading

Zar mi, hrvatski branitelji ne možemo u svojoj zemlji slaviti svoje obljetnice?!, pita organizator koncerta Mirko Brekalo

'Gostovanje pjevača poput Thompsona ne pridonosi suživotu u Vukovaru. SDSS još nije raspravljao o održavanju koncerta i mogućem zahtjevu da se zabrani, ali sigurno je da se ni jedan Srbin neće ugodno osjećati bude li se pjevalo 'Jasenovac i Gradiška Stara'.

Očekuje se jako osiguranje, ali treba znati da će zbog koncerta u grad doći i skupine kojima će biti cilj poremetiti trenutačne odnose – rekao je Dejan Drakulić, predsjednik vukovarskog SDSS-a i dogradonačelnik Vukovara, o subotnjem svečanom otvaranju Doma hrvatskih branitelja u Vukovaru i koncertu na kojem će, među ostalima, nastupiti i Marko Perković Thompson.

Organizator, predsjednik Kluba branitelja i dragovoljaca Trpinjska cesta 1991. Mirko Brekalo rekao je da je prošlo 20 godina od bitke za Vukovar i osnutka 204. vukovarske brigade te da ne zna kome smeta otvaranje Spomen-doma hrvatskim braniteljima.

– U suradnji s policijom poduzeli smo sve sigurnosne mjere. Po njihovu, mi hrvatski branitelji ne možemo u svojoj zemlji slaviti svoje obljetnice. Tko ne želi slušati tu glazbu, ne mora doći na koncert – poručio je Brekalo te dodao da je Thompson u Vukovaru već nastupao i da nikad nije bilo incidenata.