SDP-OVAC IZ VRAPČA

Sramotno: Ovako se hrvatski političar ruga izbjeglicama

15.09.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Neumjesni komentari vezani za tragičnu sudbinu izbjeglica, čini se, nisu rezervirani samo za strane političare. Među komenatare s pogrešne strane dobrog ukusa svakako spada i onaj koji je na račun nesretnih izbjeglica uputio Dubravko Peroš, SDP-ov predsjednik vijeća zagrebačke gradske četvrti Podsused-Vrapče

'Kao istinski socijaldemokrat razmišljam da udomim jednu sirijsku obitelj, međutim kad ih vidim onakve na televiziji bojim se da baš i ne jedu malo. Možda bi bilo pametnije da pričekam one iz Somalije', napisao je na svojem Facebook profilu Dubravko Peroš. Nakon što je na društvenim mrežama postao predmet ismijavanja degutantni komentar je obrisao.

No još gore od neumjesne poruke ovog lokalnog političara i uposlenika Zagrebačkog holdinga su komentari dijela njegovih prijatelja ispod tog statusa.

'Imaju skuplje mobitele nego Nijemci', 'Dubravko, udomi ih i onda im uporno serviraj svinjetinu', neki su od tih komentara.

Perošev odgovor na naša pitanja o tome smatra li da je primjereno tako govoriti o ljudima, čije bi eventualno zbrinjavanje kao čelnik jedne gradske četvrti trebao voditi u slučaju potrebe nismo dobili do zaključenja teksta.

Naime, čelnici gradskih četvrti ujedno vode i civilnu zaštitu u svom kvartu u slučaju potrebe.

Iz SDP-a su se odmah putem društvenih mreža ogradili od svog člana, napominjući da to nije stav stranke. 

'Oštro osuđujemo ovakve i slične komentare!', stoji na twitteru SDP-a, uz podsjećanje na izjavu premijera Zorana Milanovića koji je rekao: 'Mi smo zemlja koja je, kada je bilo najteže, dobila tuđu pomoć. Stoga smo u skladu sa svojim mogućnostima pomoći izbjeglicama iz Sirije'.