BANDIĆ OČEKUJE PRIJAVE ZA JAKUŠEVAC

'Spreman sam k'o Rade Končar ići na sud'

20.02.2013 u 18:33

Bionic
Reading

Bliže se lokalni izbori, a iako službena kampanja još nije počela, na zagrebačkoj političkoj sceni je i u ove hladne mjesece prilično vruće. Gradonačelnik Milan Bandić procjenjuje da će se uoči lokalnih izbora tempirati i prekršajna prijava zbog Jakuševca

'Ministar Zmajlović šalje inspekciju na Jakuševec, jedini uređeni deponij u ovom dijelu Hrvatske, a u svom dvorištu u Jaski napola je napustio uređeni deponij i otišao za ministra. U Varaždinu 180 tisuća tona smeća, truje ljude i tamo nema inspekcije. Pa gdje mi živimo? Onda me pitaju je li me strah? Jako me je strah', ironično je poručio Bandić.

Izvijestio je i da je ovih dana podnesena falsificirana kaznena prijava protiv njega. U to ime poručuje: kampanja će biti strašna, ali ja sam spreman na to. 'Obistinila se ona narodna da se najviše laže prije svadbe, poslije lova i prije izbora, slušajte to', savjetuje gradonačelnik.

Iako službena utrka za čelnog čovjeka Zagreba još nije počela, aktualni gradonačelnik ne boji se svojih protukandidata, koji, kako kaže, samo siju iluzije.'Treba pustiti njih da se sučeljavaju, oni najbolje govore u korist vlastite štete. Kada bih imao svoju televiziju, zvao bi ih svaki dan da govore. Ljudi koji ne dođu u Zagreb četiri ili pet godina, ne mogu doći k sebi kada ponovno navrate. I zato ne trebam voditi besplodne razgovore s ljudima koji kažu da će iznajmiti prostor za kunu, da će komunalni doprinos biti kunu, da će osloboditi plaćanja vode i struje, pa to je strašno', ističe gradonačelnik.

Umjesto plakata, gradonačelnik će, kako kaže, voditi kampanju na kavi s građanima i putem oglasa istine u medijima.