PORUKA GRADONAČELNIKU

Sprema se prosvjed za hipodrom: 'Ovo je katedrala konjičkog sporta Hrvatske, nemamo gdje'

02.06.2019 u 20:45

Bionic
Reading

Nakon najave da će grad iseliti korisnike zagrebačkog hipodroma, građani su se pobunili i najavljuju prosvjed, javlja RTL Danas. O mogućim zamjenskim lokacijama za preseljenje gradonačelnik Milan Bandić danas nije htio govoriti, a u Zagrebačkom konjičkom savezu o zatvaranju ovog mjesta ne žele ni razmišljati.

Čak 170 stanovnika zagrebačkog hipodroma morat će pronaći novi smještaj. Vijest o iseljavanju iznenadila je, a onda i rastužila mnoge.

"Na ovom hipodromu sam odrastao, ovdje sam od 78. godine. Stvorili smo niz vrhunskih jahača, djece koja su ovdje kao i ja proveli mladost i žalosno je da do ovakvog nečeg dolazi", rekao je trener u Konjičkom klubu Zagreb Renato Levanić za RTL Danas.

Moraju otići do početka prosinca, a poručuju da alternativu nemaju.

"U okolici postoji pet, šest jahališta, ali to nije nešto što osigurava infrastrukturu za bavljenje konjičkim sportom. Hipodrom je katedrala konjičkog sporta Hrvatske i sve je odavde krenulo", izjavio je predsjednik Zagrebačkog konjičkog saveza Mladen Brezić.

U Zagrebačkom konjičkom savezu zaštitu pronalaze u Zakonu o sportu.

"Nas se mora pozvati na razgovor i da čiste glave dođemo do nečega. Po ovome što je sad u zakonu o sportu ako nam to i uzmu na ovaj način moraju nam i osigurati adekvatnu zamjenu", kazao je Brezić.

  • +7
Hipodrom Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko/PIXSELL

S tim da bi hipodrom mogao nestati, ne mire se ni građani.

"Prosvjedujemo zbog izmicanja još jedne zelene oaze iz našeg grada, pomoći ćemo da ostane gdje i je svih ovih 70 godina i smatramo da je vrijeme da gradonačelnik konačno krene poštovati volju građana", rekla je organizatorica prosvjeda 'Ne dirajte mi hipodrom' Gordana Pasanec.

Stoga pozivaju sve da im se pridruže iduće subote na prosvjedu pod nazivom 'Ne dirajte mi hipodrom'.