RAZMIJENILI DAROVE

Šprem o 'užarenoj fotelji' šefa Sabora, Bebić o drijemanju u njoj

22.12.2011 u 12:36

Bionic
Reading

Nakon domjenka povodom konstituirajuće sjednice Sabora održana je i simbolična primopredaja dužnosti predsjednika Sabora na kojoj je dosadašnji predsjednik Luka Bebić svojem nasljedniku Borisu Špremu poklonio svoje maslinovo ulje, a Šprem njemu sliku zagrebačkog Gornjeg grada

Nakon što je Boris Šprem izabran za predsjednika Sabora, on i Luka Bebić obavili su simboličnu primopredaju dužnosti Ureda predsjednika Sabora, gdje je Bebić novom saborskom šefu predao neke državne dokumente te ključ od sefa koji se nalazi u kabinetu predsjednika Sabora.

Razmjenjujući darove, barba Luka je istaknuo da je novom predsjedniku Sabora kvalitetno maslinovo ulje poklonio da njime začini početak predsjedavanja, na što je Šprem dodao da svako jutro pojede žlicu maslinova ulja kako bi mogao, ne ovako promukloga glasa kao danas, bez poteškoća voditi sjednice.

S obzirom na to da je Bebić proveo mnogo godina na Gornjem gradu, Šprem je njemu poklonio sliku Gornjega grada kako bi i dalje u mirovini mogao u njemu uživati.

Bebić je nasljedniku, inače, svojem nekadašnjem suradniku, poželio mnogo uspjeha u radu i da ga novinari ne pritišću previše, na što je Šprem kazao da to ne očekuje, a osvrnuli su se i na fotelju u Uredu predsjednika Sabora za koju je Šprem ustvrdio da je užarena, a Bebić kazao da se dade u nekim okolnosti u njoj i zadrijemati što se i njemu znalo dogoditi.

'Nisam tužan što idem, ja sam već od '99. spreman ići u mirovinu, dakle 12 godina. Danas imam skoro 48 godina radnog staža i nisam pao u situaciju koju nisam očekivao. Ja imam razrađen svoj daljnji program odavno, tako da ne tugujem', kazao je novinarima Bebić dok je čekao Šprema, kojemu je predao ključeve sefa u kojem, između ostalog, stoje neki od prvih hrvatskih zakona, tekst hrvatske himne, službeni rezultati dosadašnjih izbora te popis imovine Sabora.

Međutim, Bebić se usred srdačnoga susreta stigao i zabrinuti vrijedi li poklonjena slika više od 500 kuna, ali mu je bilo lakše nakon što mu je Šprem rekao da ga to više ne treba brinuti, no potom je Bebić poručio Špremu da bi se možda on trebao zabrinuti jer je njegovo maslinovo ulje toliko nagrađivano da bi moglo vrijediti čak i više od 500 kuna. 'Budući da više nisam u sukobu interesa, sada mogu prodavati ili raditi bilo što drugo, pa tako i reklamirati svoje maslinovo ulje, koje je osvojilo puno zlatnih medalja', zaključio je barba Luka.