NA DUHOVIT NAČIN

Šprajc se oglasio o svojoj smjeni

08.11.2013 u 15:57

Bionic
Reading

Nakon svoje naprasne smjene s mjesta rukovoditelja Informativnog medijskog servisa HRT-a, gdje je proveo manje od pet mjeseci, smijenjeni Zoran Šprajc u izjavi za tportal od svoje se funkcije oprostio prepoznatljivom britkom duhovitošću

'Razrješenje je potpuno očekivano jer prijedlog ustroja IMS- na stolu ravnatelja programa Gorana Rotima i glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana bez odgovora stoji već nekoliko tjedana, a bez prihvaćanja ustroja IMS-a doista je bilo nemoguće napraviti kvalitetniji iskorak u kadrovskom i organizacijskom smislu. Bio je to jedan začarani krug iz kojeg smo sada, evo, sretno izašli', rekao je Zoran Šprajc

Istaknuo je kako je njegov nasljednik Tomislav Špoljar odlično rješenje, 'jer je bio vođa tima za ustroj IMS-a za koji se nadam da će sada konačno biti prihvaćen'.

Ravnatelj programa HRT-a Goran Rotim predložio je, a glavni ravnatelj Goran Radman prihvatio razrješenje Zorana Šprajca s mjesta rukovoditelja Informativnog medijskog servisa (IMS) HRT-a, priopćeno je danas s javne televizije. Kao razlog smjene su naveli da Šprajc kao šef IMS-a nije dao brze i pozitivne rezultate.

'Svatko tko imalo poznaje stanje unutar IMS-a zna kako za određene procese treba vremena, ali i da se oni provode prema parametrima koje je sa svojim timom postavio upravo Goran Radman! Upravo su te ‘zadaće i ciljevi’ doveli do potpune dezorganizacije unutar novog sustava nazvanog IMS', istaknula je Elizabeta Gojan, predsjednica HND-ova ogranka na HRT-u.

Navela je kako bi se stoga razlozi zbog kojih je smijenjen Zoran Šprajc mogli primijeniti i na one koji su takvu odluku donijeli, jer su oni, ustvrdila je Gojan, generatori kaosa, i to na sva četiri kanala javne televizije.