blaženko boban

Splitski župan 'ne sjeća se' čašćenja kod uhićenog Zulima, a njegov suradnik tvrdi: 'Bilo nas je tristo'

15.11.2022 u 12:07

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban (HDZ) po prvi put je komentirao uhićenje stranačkog kolege i načelnika Segeta Vinka Zulima, kojega se sumnjiči da je tijekom 2017. i 2018. godine nenamjenski potrošio najmanje 425 tisuća kuna općinskog novca uglavnom na čašćenje u restoranima. Boban se 'ne može sjetiti' je li častio i njega

'Za sve vrijedi isti zakon i evidentno je da se ova vlada ne petlja u rad pravosudnih tijela, ona rade potpuno samostalno. Tko je odgovoran i kriv, odgovarat će', rekao je Boban.

'Ja nisam upućen u predmet, znam ono što ste vi i drugi mediji objavili', izjavio je splitski župan na upit tportala. Podsjetimo, neslužbene informacije govore da je upravo on jedan od svjedoka u sklopu istrage protiv rasipnog načelnika Segeta, inače visoko pozicioniranog u splitsko-dalmatinskom HDZ-u.

Boban je odbio decidirano odgovoriti na pitanja tportala oko toga je li prisustvovao spornim čašćenjima te je li pozvan dati iskaz istražiteljima.

'Ja se ne mogu što je bilo prije četiri ili pet godina i gdje sam bio u tom razdoblju. Što se tiče istrage, spreman sam to reći i ponoviti onima koji me pozovu', kazao je splitski župan, a potom višekratno odbio odgovor na pitanje je li svoj iskaz već dao.

Njegov bliski suradnik, županijski pročelnik Anđelko Katavić, po završetku konferencije za novinare bio je puno otvoreniji, pa je novinarima dobacio:

'Tko bi odbio janjetinu?! Pa bilo nas je tristo!', otkrio je Katavić.