STISNULI GA DUGOVI I KOCKANJE

Splitski pljačkaš je 43-godišnji umirovljenik

04.05.2011 u 17:17

Bionic
Reading

Prošlotjedni pokušaj pljačke Imex banke u Splitu, ranjavanje 62-godišnjeg zaštitara i uspjelu pljačku 82 tisuće kuna iz obližnje pošte počinio je 43-godišnji Zdravko Š. iz Splita, umirovljenik i bivši ugostitelj koji se dosad nije pojavljivao u policijskoj evidenciji

Pronađen je na osnovi brojnih dojava građana, a nedugo nakon njega uhićen je i 35-godišnji pomagač M. M. Nakon uhićenja priznao je i pljačku iste pošte još 2007, kada je ukrao 101 tisuću kuna, a policija ga pokušava povezati s još desetak razbojstava na splitskom području.

Zdravko je svojedobno držao jedan kafić na splitskim Skalicama i tada je, izgleda, upao u dugove prema bankama i kamatarima. Usto, čini se da je bio sklon kockanju, pa mu za pokrivanje mjesečnih troškova nije bila dovoljna ni mirovina koja prilično premašuje prosječna hrvatska primanja.

U trenutku uhićenja kod njega i njegova pomagača pronađeno je tek tridesetak tisuća kuna, ali i tri pištolja, ručna bomba, arsenal noževa, pendrek i streljivo, pa čak i odjeća koja je korištena u posljednjem pokušaju pljačke. Priznao je sva tri djela koja mu se zasad stavljaju na teret.

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Ivica Tolušić na izvanrednoj konferenciji za novinare zahvalio se brojnim građanima koji su anonimnim pozivima pomogli u pronalaženju razbojnika. Obojicu uhićenih tijekom poslijepodneva čeka privođenje istražnom sucu.