SPORAZUM O SURADNJI

Splitski arhitekti uključeni u izmjene gradskog urbanističkog i prostornog plana

19.01.2021 u 14:36

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednica Društva arhitekata Split (DAS) Daša Gazde potpisali su u utorak Sporazum o suradnji po kojem će arhitekti davati stručna mišljenja na izmjene urbanističkog i prostornog plana.

Gradska uprava je priopćila kako je riječ o formalizaciji ranije dogovorene suradnje grada kao nositelja izrade prostornih planova i DAS-a kao strukovne asocijacije splitskih arhitekata.

Dogovoreno je da će arhitekti pružati savjetodavne usluge i stručne smjernice prilikom izrade izmjena i dopuna gradskog Generalnog urbanističkog plana te izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja.

"Ovo je jamstvo da sve izmjene koje ćemo dati gradskim vijećnicima imaju stručnu recenziju i podlogu, kao i poticaj za plansko promišljanje razvoja grada koji je predugo bio zaključan u uskogrudnosti", rekao je Krstulović Opara.

Gazde je istaknula kako je obzirom na situaciju u Splitu ovaj sporazum dobar, jer se "ide iznad politike i političke kampanje".

[GRAD I DAS POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI NA IZMJENAMA I DOPUNAMA PLANSKO-PROSTORNE DOKUMENTACIJE] Gradonačelnik Andro...

Objavljuje Grad Split (službena stranica)Utorak, 19. siječnja 2021.

Gradska uprava podsjeća da će se, prema dogovoru iz prosinca prošle godine, angažman stručnog tima u prvoj fazi odnositi na reviziju predloženih izmjena i dopuna Prostornog i Generalnog urbanističkog plana.

Pritom će se sagledati sve potrebe grada u narednih 30-ak godina i tako osigurati podloga za značajne pomake u prostornom planiranju, stoji u priopćenju.