EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Split: U županiji 404 nova slučaja covida-19, umrla žena

28.10.2021 u 13:12

Bionic
Reading

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 404 novooboljelih osoba, dok je od posljedica zaraze koronavirusom starija žena umrla u bolnici, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od ukupno 1143 obrađena testa danas su 404 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na covid infekciju: Iz Splita su 143 osobe, Kaštela 40, Trogira 34, Solina 24, Omiša 20, te Sinja 17. Seget ih ima 11, po deset ih je zaraženih u Makarskoj i Supetru, po devet u Dugom Ratu i Podstrani, sedam ih ima Hvar, u Cisti Provo je šest oboljelih, po pet ih imaju Okrug i Postira, a po četiri Otok, Dicmo, Stari Grad, Imotski, Trilj, Jelsa, Proložac i Dugopolje. Šolta ima troje pozitivnih, Podbablje, Primorski Dolac, Milna, Muć, Nerežišće po dvoje, dok po jednog bolesnog imaju Komiža, Vis, Vrgorac, Vrlika, Gradac, Marina, Prgomet, Runovići i Šestanovac.

"Od ukupnog broja novooboljelih 296 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1166 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 93 covid pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 17 osoba nalazi na respiratoru.

  • +2
Cijepljenje u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrla je 83-godišnja žena koja je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na covid infekciju", dodali su u Stožeru.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ