DOBIO ZABRANU PRIBLIŽAVANJA

Splićanin priveden zbog prijetnji dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću

24.11.2021 u 11:52

Bionic
Reading

Splićanin M.B. (51), vlasnik jednoga od dvadesetak ilegalnih kioska na Istočnoj obali koje je gradska vlast proteklih tjedana započela uklanjati, priveden je u utorak zbog javno objavljenih prijetnji zamjeniku gradonačelnika Bojanu Ivoševiću. Prenoćio je u policiji i prepraćen na prekršajni sud u srijedu ujutro

Kako tportalu potvrđeno na ovom sudu, privedeni muškarac priznao je sve što mu se stavlja na teret, pa je dokazni postupak dovršen i očekuje se službena presuda. Do tada za njega vrijedi policijska zabrana prilaska Ivoševiću na manje od 70 metara.

Između ostalog, na svom Facebook profilu M.B. je proteklih dana objavio niz uvreda i otvorenih prijetnji zamjeniku gradonačelnika, nazvavši ga i pogrdnim imenima aludirajući na njegovu nacionalnu pripadnost. Pred sudom je potvrdio da su svi navodi iz policijskog optužnog prijedloga točni, pa je nakon toga pušten na slobodu i ondje čeka presudu.

Ovaj poduzetnik inače je vlasnik čak tri objekta za čuvanje prtljage putnika: dva se nalaze na prostoru pod upravljanjem Lučke uprave, koju vodi HDZ-ov Vice Mihanović, a treći na pločniku na kojemu je posljednjih godina niknuo nevjerojatni komunalni vašar bez ikakvih dozvola. Po dolasku na vlast Ivošević je najavio da slijedi uklanjanje za svih četrdesetak bespravnih objekata, no zbog nesređenih zemljišnih knjiga proces traje znatno dulje nego što se očekivalo.

  • +37
Split: Policijska intervencija prilikom uklanjanja kioska na Rivi 5. listopada / Ilustrativna galerija Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Dosad je s Istočne obale uklonjeno desetak različitih kioska, štandova i ugostiteljskih terasa.

Na eskalaciju prijetnji M.B.-a je po svemu sudeći nagnala nova ofenziva gradske vlasti koja je na Istočnu obalu pozvala HEP, kako bi se provjerilo na koji način se troši struja, a ondje se posljednjih dana pojavila i Carina koja će provjeriti obavljaju li se ilegalne djelatnosti i postoje li minimalni tehnički uvjeti za rad, nakon čega vlasnicima postojećih objekata izvjesno slijede značajne novčane kazne i oduzimanje dobiti.

Bojan Ivošević nije želio komentirati ovo privođenje.