SURADNJA SA SRBIMA GA KOŠTALA

Specijalci uskoro odlučuju o Klemmovoj smjeni?

21.10.2016 u 13:34

Bionic
Reading

Središnji odbor Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata u 14 sati odlučivat će o jednoj točki dnevnog reda: suradnji hrvatskih veterana sa srpskim veteranima koju je inicirao Josip Klemm. Hoće li zbog toga članovi izglasati nepovjerenje svom kontroverznom predsjedniku, bit će poznato u 16 sati kada će odluku objaviti na konferenciji za medije

Iako nam je predsjednik Središnjeg odbora Udruge kojoj je Klemm na čelu, Ante Blažević bio nedostupan, od njegovih kolega doznajemo da je u 14 sati sjednica s jednom jedinom temom: susreti i razgovori sa srpskim veteranima koje je inicirao Josip Klemm

Središnji odbor može smijeniti predsjednika, tako da bi Klemma funkcije mogla stajati ova namjera na koju dio članova ne gleda dobronamjerno. Članove središnjeg odbora čine predsjednici temeljnih Udruga specijalne policije iz svih županija.

Sam Klemm nije nam želio komentirati najave o svojoj mogućoj smjeni. Na sastanak dolazi, a sve će, kaže, javnost doznati u 16 sati.

Podsjetimo, Klemm je još ljetos otkrio kako pokušava uspostaviti kontakt s veteranskim udrugama iz Srbije, prvenstveno kako bi pitanje nestalih pomaknuli s mrtve točke, a izrazio je i želju za susretom sa srbijanskim premijerom Aleksandrom VučićemOčito se tada o toj inicijativi nije konzultirao sa svojom članstvom. Njegovu želju oštro je pak osudio predsjednik Hvidre Josip Đakić.