stiže pfizer

Šostar: 'Nitko tko je došao jutros nije bio naručen. Sutra će biti ludnica'

19.04.2021 u 18:21

Bionic
Reading

Na Zagrebačkom velesajmu od utorka počinje cijepljenje i Pfizerovim cjepivom. Na tom punktu i danas je nastavljeno cijepljenje, no radno vrijeme je tek od 14 sati, što je zbunilo neke građane koji su došli ujutro.

O cijepljenju u Zagrebu za Dnevnik Nove TV govorio je ravnatelj NZJZ-a ''Andrija Štampar'' Zvonimir Šostar.

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'', komentirao je radno vrijeme punkta za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu koji je danas radio od 14 sati, a neki su građani dobili obavijest da na cijepljenje dođu ujutro.

''Mi smo još prošlog tjedna najavili domovima zdravlja da u petak radimo samo petkom cijepimo prijepodne, a ponedjeljak samo poslijepodne. Ti su ljudi krivo gledali svoje pozive pa umjesto da dođu sutra ili prekosutra, došli su danas. Došli su i oni koji prošli tjedan nisu stigli pa su došli danas računajući da će se moći cijepiti. Tu su i oni koji su računali da će ostati koja doza pa da se i oni procijepe. Međutim, nijedan od onih koji su došli danas ujutro nije bio naručen", poručuje Šostar.

Dodao je da na Velesajam stižu i oni koji su se naručili putem platforme Cijepise.zdravlje.hr, ali i oni koje šalju liječnici opće prakse.

Šostar je otkrio koliko je dosad cijepljeno ljudi. ''Dosad smo na Velesajmu procijepili gotovo 19.000 ljudi. Radi se punom parom, a sutra smo pozvali još oko 4000 ljudi. Sutra će ovdje zaista biti ludnica'', govori Šostar.

Na pitanje li se država mogla bolje organizirati po pitanju načina naručivanja na cijepljenje, Šostar odgovara da su pojedine županije ''sasvim sigurno mogle imati svoje programe''. ''Ali ti su programi morali biti kompatibilni s nacionalnim'', smatra Zvonimir Šostar.

Komentirao je i biranje cjepiva. ''Sporadično imamo ljude koji kažu: 'Ja ne bih Astru, ja bih Pfizer'. Nemamo mogućnost biranja i nećemo tako brzi imati mogućnost biranja cjepiva'', poručuje i ističe da dosad nisu bacili niti jednu dozu niti jednog cjepiva. ''To bi bio smrtni grijeh'', zaključio je Šostar.