nikola perajica

Solinski HDZ-ovac, šef vranjičkih vatrogasaca i poduzetnik premlatio suprugu i ostavio je da leži na podu. Završio je u zatvoru

20.04.2020 u 12:20

Bionic
Reading

Gradski vijećnik HDZ-a u gradu Solinu Nikola Perajica završio je u jednomjesečnom istražnom zatvoru jer je prošlog tjedna teško premlatio svoju suprugu, i to ispred njihovih dvoje male djece, doznaje tportal. O slučaju obiteljskog nasilja bruji malo mjesto Vranjic, u kojemu se sve dogodilo, dok u samom HDZ-u mahom tvrde da o svemu doznaju tek danas, i to od novinara

Splitska policija prošlog tjedna šturo je izvijestila da je 'oko 22 sata u kući na području grada Solina fizički napadnuta 45-godišnjakinja koja je hitno prevezena u bolnicu zbog teških tjelesnih ozljeda, dok je muškarac koji joj je zadao ozljede uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje'.

Kako doznajemo, Perajica je tijekom večeri svoju suprugu zlostavljao najprije psihički, a potom je nasrnuo na nju i udarao ju po glavi i tijelu, sve dok se nije srušila i u polusvijesti ostala ležati na podu. Ondje je provela gotovo puna dva sata i tek kada je primijetio da hropće i otežano diše, negdje oko ponoći, Perajica je pozvao hitnu pomoć.

Nekoliko godina starija supruga je najprije tvrdila da je pala niz stepenice, no u daljnjim razgovorima napokon je opisala što se zaista dogodilo. Imala je modrice po glavi i cijelom tijelu, te jedno slomljeno rebro. Nakon obrade puštena je na kućnu njegu.

Nikola Perajica (40) vijećnik je HDZ-a u Gradskom vijeću Solina, a pored toga je i zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva u mjestu Vranjic, te vlasnik privatne tvrtke 'Zaštita Florijan'. Koliko je poznato, prethodno nije osuđivan zbog obiteljskog nasilja, no istražni zatvor ipak mu je određen zbog 'osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će dovršiti ili ponoviti kazneno djelo'. Moguće je da će iza rešetaka ostati do daljnjega.

Njegov odvjetnik Dino Radić, kojega je tportal kontaktirao, odbio je komentirati ovaj slučaj.

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević kazao je da je do njega došla neslužbena informacija o slučaju obiteljskog nasilja vijećnika njegove stranke, no ništa više od toga.

'Nemam što reći: ukoliko je istina, snosit će sve moguće konzekvence. Nema opravdanja za takav čin, a osobno imam nultu toleranciju na nasilje bilo kakve vrste, posebno prema slabijima i nezaštićenima unutar obitelji', kazao je gradonačelnik.

On se trenutno još uvijek nalazi na kućnom liječenju nakon što mu je prije mjesec dana otkrio da je zaražen koronavirusom, upravo čeka drugi negativan test kako bi mogao potvrditi da je potpuno ozdravio. Neslužbene informacije govore da je upravo radi njega i Nikola Perajica završio u samoizolaciji.

'Čuo sam to, ali on nije bio naveden kao moj bliski kontakt. Istina je da je kao član proširenog stožera bio na jednom od sastanaka, pa je moguće da se na samoizolaciju odlučio zbog predostrožnosti', kazao nam je Ninčević.

Komentar smo zatražili i od splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, koji je formalno još uvijek na čelu HDZ-ovog ogranka u Solinu. Trebao je predati dužnost Ninčeviću, ali stranački izbori su zbog korone odgođeni.

'Nemam provjerenu informaciju o ovom slučaju ali za svakoga tko čini takva djela, posebno obiteljskog nasilja, imam nultu stopu tolerancije i duboko se zgražam. Ako je u pitanju bilo koji dužnosnik ili član HDZ-a, predložit ću Gradskom odboru hitne i nedvosmislene sankcije u vidu isključenja iz stranke', poručio nam je Boban.

S mjesta gradskog vijećnika Perajicu ne mogu ukloniti, to ovisi o njegovoj odluci i eventualnoj ostavci.

Kontaktirali smo i političkog tajnika HDZ-a Antu Sanadera. Kaže da je odluka o sankcijama na lokalnom ogranku, ali svakako će se raspitati.