SUKOB S BIVŠIM PRIJATELJEM

Sokol Marić u sudnici: Nisam kriv

01.02.2013 u 14:55

Bionic
Reading

Vlasnik zaštitarske tvrtke ‘Sokol Marić’ Zlatko Marić izjasnio se danas na početku suđenja za prijetnje smrću bivšem prijatelju, zagrebačkom odvjetniku Peri Lozici i nedozvoljeno držanje oružja da se ne osjeća krivim. Marić je, kao i tijekom istrage, odbacio optužbu.

Suđenje na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nastavit će se 25. veljače saslušanjem svjedoka.

Lozica je u srpnju prošle godine policiji prijavio da mu je 53-godišnji Marić preko telefona prijetio da će mu ‘odrezati obje noge’, a dan kasnije 38-godišnjem odvjetniku je s više hitaca propucan automobil ispred njegove kuće. Policija je potom uhitila vlasnika najveće hrvatske zaštitarske tvrtke u čijoj je obiteljskoj kući pronađeno nekoliko pušaka i veća količina streljiva.

Marić je uz jamčevinu od 750 tisuća kuna nakon desetak dana izašao iz istražnog zatvora, no odmah su ga dočekali policajci i odveli na premetačinu njegovog poslovnog prostora u Medulićevoj ulici, zbog anonimne dojave da ima još ilegalnoga oružja, što se pokazalo netočnim.

Po pisanju medija, Lozica i Marić bili su prijatelji, a odnosi su se narušili navodno zbog Marićeve bliskosti s odvjetnikovom suprugom Nevijom Dellale s kojom je u brakorazvodnoj parnici. Odvjetnik je tužiteljima u istrazi rekao kako je njegova žena s Marićem mjesečno izmjenjivala od 3000 do 4000 sms poruka, što je ušlo i u sadržaj optužnice.

Lozica se u javnosti više puta spominjao kao zastupnik Hypo banke i Zagrebačkog holdinga te u nekoliko sudskih postupaka i korupcijskoj aferi Fimi media, gdje je u istrazi svjedočio o kupnji lokalnog medija na preporuku bivšeg premijera Ive Sanadera i njegova glasnogovornika Ratka Mačeka.