SAM SEBE POHVALIO

Šoja: Prava mađarske manjine se ostvaruju

23.11.2011 u 15:04

Bionic
Reading

Kandidat za saborskog zastupnika mađarske nacionalne manjine i dosadašnji zastupnik Deneš Šoja izjavio je danas u Osijeku kako će ako na izborima dobije povjerenje birača nastaviti nadzirati provedbu manjinskih prava mađarske manjine koja su se, ocijenio je, tijekom njegova četverogodišnjeg mandata u potpunosti ostvarivala.

Predstavljajući izborni program Šoja je na konferenciji za novinare kazao kako su prava mađarske manjine u Hrvatskoj normativno uređena od lokalne do državne razine te da u prošle četiri godine nije bilo nikakvih ozbiljnih problema u ostvarivanju tih prava čemu su pridonijeli i iznimno dobri međudržavni odnosi Hrvatske i Mađarske.

Kazao je kako je u prošlom mandatu radio na osigranju kvalitetnih životnih uvjeta u sredinama gdje Mađari žive u većem broju, posebice u Slavoniji i Baranji. Napomenuo je kako je Mađarima koji žive u gradovima pomagao u osiguravanju prostornih uvjeta za kulturne aktivnosti te organiziranju dolazaka umjetnika iz matične zemlje kako očuvanja kulturnog identiteta. Dodao je kako su u četiri godine u 11 naselja, najviše na području Slavonije i Baranje, uređeni i opremljeni prostori za rad različitih udruga.

Šoja je pozvao birače mađarske nacionalne manjine da 4. prosinca iziđu na izbore te na biralištima traže manjinsku listu.