summit u new yorku

Snimka otkriva da se Grabar-Kitarović nije susrela s Dačićem na hodniku, kako tvrdi Pantovčak, već u dvorani

24.09.2019 u 21:56

Bionic
Reading

Snimka objavljena na stranicama UN-a otkriva kako se susret hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović sa srpskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem nije dogodio na hodniku, kako su to ustvrdili u Uredu predsjednice, već u dvorani

Podsjetimo, iz Ureda hrvatske predsjednice danas su demantirali napise medija o bilateralnom susretu Kolinde Grabar-Kitarović sa srpskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, ocijenivši da se 'kurtoazni susret i pozdrav na hodniku' ne mogu nazvati bilateralnim susretom, te da je 'nepristojno i politički nekorektno' tako ga okarakterizirati.

Naime, prema priopćenju srpskog ministarstva vanjskih poslova, Dačić je imao niz kraćih susreta s visokim dužnosnicima iz regije i svijeta, a među njima su naveli i susret s Kolindom Grabar-Kitarović.

Iz njena Ureda su pak taj susret preskočili i naveli da je ona imala bilateralne susrete s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom, kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, predstavnicima Googlea i Svjetske židovske organizacije.

'Na marginama 74. zasjedanja Opće skupštine UN-a predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je brojne bilateralne sastanke i susrete s mnogim državnicima a o kojima su hrvatski mediji pravovremeno obaviješteni. Među tim bilateralnim sastancima nije održan susret s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem', naglasio je Pantovčak dodavši da se kurtoazni susret i pozdrav na hodniku ne mogu okarakterizirati kao bilateralni susret te da to smatraju nepristojnim i nekorektnim.

Da se prešućeni susret nije dogodio na hodniku već u dvorani možete pogledati OVDJE.

Koolinda Grabar Kitarović u UN-u Izvor: EPA / Autor: JASON SZENES