OBORINE CIJELI DAN

Snijeg u Lici, zatvoren dio Dalmatine

14.03.2013 u 10:24

Bionic
Reading

Na širem području Like počeo je padati snijeg koji se zadržava na kolnicima. Zbog snijega, ali i magle, smanjena je vidljivost, osobito na velebitskim prijevojima Vratnik, Kapela i Baške Oštarije, a usporeno se vozi i na ostalim ličkim prometnicama

Djelatnici Lika cesta izašli su na prometnice i pomoću mehanizacije čiste prve količine snijega koje su ih prekrile.

Kako je i najavljeno, na cijelom području Like snijeg pada i pretežno je oblačno, vjetrovito te osjetno hladnije. Iz Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske kažu da se tijekom cijelog dana očekuje snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača ponajprije u Gorskom kotaru i Lici te na istoku zemlje. Na Jadranu pada kiša, ponegdje i obilnija s grmljavinom, a mjestimice može biti i snijega, osobito u Dalmaciji.

Puhat će povremeno umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna, na udare i orkanska bura. Temperatura zraka je u padu, poslijepodne od -3 do 2, na Jadranu od 3 do 10°C.

Za sav promet zbog olujnog vjetra zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila). Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja. Zbog loših vremenskih uvjeta ne voze trajekti na relacijama Prizna-Žigljen i Valbiska-Lopar te katamaran Novalja-Rab- Rijeka.