LOŠE VRIJEME

Snijeg u Lici i Gorskom kotaru

12.04.2010 u 07:26

Bionic
Reading

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u većem dijelu zemlje. Slab snijeg usporava promet u Gorskom kotaru i Lici, javlja Hrvatski autoklub

A zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama u Gorskom kotaru - D3 Zdihovo - Kupjak - Delnice, i na svim županijskim i lokalnim cestama Delnica, Vrbovskog i Čabra

te u Lici na D1 Gračac-Knin i Gračac-Korenica, D27 Gračac-Obrovac, D218 Otrić-Srb i D506 Dobroselo-Mazin

Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, i na dionici autoceste A1 od mosta Maslenica do tunela Sveti Rok.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec (između čvorova Buzin i Kosnica) u oba smjera brzina vožnje ograničena je na 80 km/h.

Zbog sanacije odrona za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 3 Čavle - Svilno - Orehovica kod skretanja za Pašac. Obilazni pravac Rijeka - Kumičićeva - Kvaternikova - Vežica - čvor Draga - čvor Orehovica -čvor Čavle te čvor Čavle - čvor Orehovica - Banska vrata - Rijeka.

Na graničnim prijelazima nema čekanja. Do 17. travnja u šest sati, za sav promet zatvoren je granični prijelaz Erdut, zbog radova.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.