nepoznat uzrok

Snažna eksplozija u skladištu u Taškentu, jedan mrtav i 162 ozlijeđenih

28.09.2023 u 09:20

Bionic
Reading

Jedna je osoba poginula, a 162 su ozlijeđene u snažnoj eksploziji u četvrtak u skladištu nedaleko od taškentske zračne luke koja je izazvala požar i izbila prozore na obližnjim stambenim zgradama, objavile su vlasti u Uzbekistanu

Tinejdžer je umro nakon što je na njega pao okvir prozora, objavilo je ministarstvo zdravstva u priopćenju, dodajući da su 24 osobe hospitalizirane, ali im nije ugrožen život. Još 138 ljudi je ozlijeđeno i ozljede su im sanirane.

Letovi su normalno funkcionirali u međunarodnoj zračnoj luci u glavnom gradu, priopćila je uprava zračne luke.

Na videu i fotografijama na društvenim mrežama vidi se plamen koji se uzdiže u nebo, s ogromnim oblakom dima iznad skladišta. Uzrok eksplozije nije poznat.

Na mjestu događaja postavljen je poseban laboratorij za istraživanje eksplozije, priopćilo je ministarstvo za izvaredne situacije.

"Brzim postupanjem djelatnika ministarstva za izvanredne situacije smanjuje se područje požara", dodaje se na Telegramu.

Objava na društvenim mrežama uzbekistanskog izdanja Daryo rekla je da je 16 vatrogasnih i spasilačkih ekipa poslano u borbu protiv požara u jednom od skladišta u gradskoj četvrti Sergeli u blizini zračne luke.