EGIPAT

Snage sigurnosti izvršile pretres Mursijevog stana

20.08.2013 u 14:28

Bionic
Reading

Vojska i policija Egipta jutros su u zajedničkoj akciji izvršile pretres zgrade u kojoj se nalaze stanovi visokopozicioniranih dužnosnika Muslimanske braće

Dužnosnik Muslimanske braće (Ihvan) Ahmed Jabir el-Hadz priopćio je da su egipatske snage sigurnosti rano jutros izvršile operaciju pretresa nekoliko stanova visokopozicioniranih dužnosnika Ihvana, među kojima i stan vojnim udarom svrgnutog egipatskog predsjednika Muhameda Mursija u Essarkiyi, javio je dopisnik agencije Anadolija.

U priopćenju se navodi da dužnosnici Ihvana, čije su kuće pretresene, nisu bili kod kuće i da su izbjegli uhićenja.

Na šestom katu zgrade, koju je egipatska policija jutros pretresala, nalazi se Mursijev stan, a kat niže je i stan predsjednika raspuštenog Parlamenta Ahmeda Fehimija, dok je na trećem katu stan lokalnog lidera Stranke slobode i pravde Ahmeda Sehhata.

Operaciju pretresa zgrade izvršile su zajedno egipatske oružane i policijske snage.

Visoki dužnosnik Ihvana Muhammed Bedli jučer je izveden na ispitivanje pred tužiteljem, a potom je prevezen u zatvor El-Akreb. Bedli se tereti za odgovornost za incidente na trgovima ispred zgrade vojne uprave u Kairu od 8. srpnja, kao i za odgovornost za incidente na trgovima u Gizi.