SUPRUGA POLICAJCA DILERA:

Šmrkali koku u policijskom automobilu

12.09.2009 u 10:59

Bionic
Reading

Ana Bugarin, 26-godišnja dubrovačka frizerka i službeno još uvijek supruga bivšeg dubrovačkog policajca Miroslava Bugarina (31), koji je s njom osuđen za dilanje 'trave', tvrdi da su i drugi policajci radili isto što i oni. 'Policajci su konzumenti droge. Oni koji su me uhvatili radili su isto što i ja. Pušili su sa mnom, sređivali meni i drugima. Neki policajci su čak vukli kokain nasred policijskog auta. Sve sam spremna raskrinkati', rekla je

Bugarin je uhićen 4. siječnja ove godine nakon što je dostavio 4,7 grama 'trave' supruzi pred jedan kafić u dubrovačkoj Jelačićevoj ulici, poznatoj kao 'Burbon street'. Jedan piz je čak imao u čizmi, a kolege su ga uhitili nakon što se vratio u postaju.

Osam mjeseci kasnije, nakon što je osuđena na dvije godine, a Miroslav Bugarin na tri, Ana Bugarin odlučila je progovoriti za novi broj Dubrovačkog lista. Kaže kako nema što izgubiti.

'Ne mogu si naštetit više od ovoga. Idem u zatvor. Kriva sam. Sve sam priznala i odslužit ću svoje. Kao i moj muž. Ali prije nego što odem želim da svi doznaju pravu istinu. Ja zasluženo idem na robiju, ali oni i dalje nose uniformu, hapse okolo i primaju 7000 kuna plaću. Sve sam spremna raskrinkati!', priča Ana Bugarin.

Tvrdi kako ima čak i onih koji su spremni potvrditi njezinu priču. Optužila je i svog odvjetnika da ju je zakopao jer joj je govorio da što ona ima nekoga odavati i da joj slijedi kazna takva kakva jest. Tvrdi i da njezin suprug, s kojim ne živi, nikad nije bio diler.

'On se upustio u nešto zato što me volio ili mislio da će me pridobit nazad nakon toga. Tako je on za mene bio spreman učiniti uslugu, a ja drugome. Na kraju smo pali on i ja, a ljudi koji su stvarno dileri i dalje rade', tvrdi Ana Bugarin, koja je dva mjeseca provela u pritvoru.

Iva Jarak, prijateljica kojoj je njezin suprug dostavio drogu, na suđenju je bila svjedokinja.

Dubrovačkom listu Ana Bugarin otkrila je i imena policajaca koji su konzumenti droge, a među njima su i oni koji rade na Odjelu za suzbijanje zloupotrebe droga.

'Mi ćemo provjeriti te tvrdnje, ali htio bih napomenuti da ni tijekom kriminalističke obrade, istrage i suđenja ni ona ni njezin suprug ni u jednom trenutku nisu spominjali ikoga od policajaca. Priču uzimamo s rezervom jer ona proziva ljude koji su je uhitili i koji su nad njom i suprugom provodili kriminalističku obradu' kazao je Jutarnjem listu zamjenik PU dubrovačko-neretvanske Tonči Radibdratović.