priopćila slovenska policija

Prometnu nesreću na Pomurskoj magistrali izazvao je vozač autobusa

03.02.2023 u 15:27

Bionic
Reading

Autobusnu nesreću, koja se dogodila u petak rano ujutro na Pomurskoj magistrali, skrivio je vozač autobusa rumunjskih oznaka, koji je, prema dosad prikupljenim informacijama, skrenuo udesno s kolnika te se autobus prevrnuo u jarak, priopćila je slovenska policija

U autobusu je bilo 26 putnika i tri vozača. Troje ljudi poginulo je na mjestu, dok je još troje teško ozlijeđeno, objavili su dužnosnici Policijske postaje Murska Sobota, prenosi slovenska agencija STA.

Prometna nesreća na relaciji Gančani-Lipovci u smjeru Murske Sobote dogodila se oko 5 sati rano jutros, a u autobusu su bili strani državljani, objavila je lokalna policija. Troje putnika, dvije putnice i putnik, podlegli su ozljedama na licu mjesta, a troje se zbog težih ozljeda nalazi na bolničkom liječenju, kazala je u izjavi za novinare predstavnica za odnose s javnošću Policijske uprave Murska Sobota, Suzana Rauš.

Prema njezinim riječima, policija još uvijek prikuplja informacije o nesreći, a očevid nesreće vodi istražni sudac koji je odredio izvanredni tehnički pregled autobusa i stručni pregled vozača.

Po riječima glasnogovornice policije, još nema informacije o nacionalnosti putnika. Također se provjeravaju izvješća o tome kamo su krenuli. Prema dosad poznatim podacima među putnicima nije bilo djece.

  • +2
Prometna nesreća kod Murske Sobote Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sobotainfo.com

Zbog prometne nesreće dulje je vrijeme bila zatvorena Pomurska magistrala između čvorova Gančani i Lipovci u smjeru Maribora.