PROPAO ŠVERC

Slovaci pali s marihuanom od pet milijuna kuna

09.10.2015 u 13:17

Bionic
Reading

Na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići na granici s Crnom Gorom u srijedu su pala dva Slovaka u čijem je automobilu pronađeno 57 kilograma marihuane u vrijednosti od pet milijuna kuna

'Prilikom graničnoga nadzora, suradnjom policijskih službenika i carine između tovarnoga prostora i putničke kabine vozila, uočen je međuprostor omeđen metalnim pregradama i plastičnim poklopcem. U njemu je pronađeno više komada paketa omotanih u PVC foliju. Obavljena je detaljna pretraga, a pronađeno je 55 paketa, u kojima je bilo više od 57 kilograma marihuane', izvijestila je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Andreja Biskup

Kako su priopćili iz policije 'ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići, u srijedu oko 14.35 pristupilo je kombi vozilo slovačkih nacionalnih oznaka s kamp kućicom za spavanje čeških nacionalnih oznaka, u kojem su se kao vozač i suvozač nalazili dvojica 30-godišnjih slovačkih državljana, a nakon kriminalističkoga istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da su obojica počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su u četvrtak uz kaznene prijave predana pritvorskom nadzorniku, izvijestili su iz PUDN.

U ovaj pokušaj krijumčarenja, osim dvojice 30-godišnjaka upleten je i 29-godišnji slovački državljanin, koji je u srijedu oko 12 sati osobnim vozilom slovačkih nacionalnih oznaka ušao u Hrvatsku preko istoga graničnog prijelaza.

On je pak uhićen na GP Macelj nakon čega je pritvoren. Inače, vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 1,8 milijuna kuna, a njena vrijednost bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko pet milijuna kuna.