U REMETINCU GA NITKO NE POSJEĆUJE

Šlogaru potvrđeno 30 godina zatvora

12.10.2011 u 08:31

Bionic
Reading

Mladen Šlogar na prvom je odjelu remetinečkog zatvora, na pologu ima 35 lipa i nitko ga ne posjećuje, osim povremeno odvjetnika Antonija Zujića, piše Jutarnji list

Jutarnji otkriva da se Šlogar ne žali, s obzirom na godine, dobro se nosi s kroničnim bolestima i mirno je primio drugostupanjsku presudu Vrhovnog suda koji mu je potvrdio 30 godina zatvora zbog ubojstva Ivane Hodak (26), kćeri odvjetnika Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas-Hodak.

Vrhovni sud dao je u cijelosti za pravo presudi koju je lani 12. ožujka Šlogaru za ubojstvo iz bezobzirne osvete, počinjeno 6. listopada 2008. oko 11 sati u veži zgrade u Ulici Pavla Hatza 2, izrekao sudac Ivan Turudić. Mladen Šlogar Žila u međuvremenu je u zatvoru navršio 62. godine i gotovo je neprimjetan među zatvorenicima u Remetincu.

Budući da mu je izrečena kazna dugotrajnog zatvora, Šlogar se može žaliti još jednom i nakon odluke u trećem stupnju presuda će biti konačna.
Branitelj je tijekom suđenja smatrao da dokazi protiv Šlogara nisu bili uzeti na zakonit način. Potvrdi li Vrhovni sud i u trećem stupnju kaznu, za Šlogara bit će to praktički doživotna zatvorska kazna.