DOBRE VIJESTI NJEMAČKIH TUROPERATERA

Sljedeće godine još više njemačkih turista u Hrvatskoj

19.11.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Prema informacijama Deutsche Reiseverbanda (DRV), odnosno njemačkog saveza putničkih agencija, Hrvatska se sljedeće godine može radovati još većem broju turista iz Njemačke, kao i susjedne države Slovenija i Crna Gora

Ako ikome treba dodatni dokaz da kriza europska kriza još nije stigla u Njemačku, onda ga može naći u podacima koje je ovih dana objavio DRV, savez njemačkih putničkih agencija. Bez obzira na krizu eura, nemire u arapskom svijetu i havariju kruzera Costa Concordia, Nijemci i dalje obožavaju putovati i za to su spremni odgovarajuće platiti.

Turoperateri iz Njemačke su održali svoje redovito, 62. po redu, godišnje zasjedanje, ovoga puta u crnogorskoj Budvi, te priopćili da je u proteklih 12 mjeseci za tri posto povećan broj njemačkih turista. Bilo je, dakle, čak 40 milijuna turističkih putovanja iz Njemačke, što je njemačkim turoperaterima povećalo prihod za oko četiri posto, na 24,4 milijarde eura.

Predsjednik DRV-a Juergen Buechy konstatira da je 'turizam unatoč krizi i dalje rastuće tržište', a rast se očekuje i u 2013. godini. Nijemci još uvijek najradije ljetuju u Španjolskoj, a na drugom su mjestu Italija i Turska. Za sljedeću godinu njemački turoperateri javljaju i kako se povećao broj rezervacija i za druge mediteranske zemlje, među njima i Hrvatsku te Slovenije i Crnu Goru.

Dobre vijesti očekuju i Tunis, kojeg su njemački turisti od 2011. izbjegavali zbog nemira Arapskog proljeća, no već sada u velikom broju rezerviraju odmore za sljedeću godinu na sjeveru Afrike. I Tajland može očekivati veći broj njemačkih turista u sljedećoj godini, a među zemljama koje Nijemci sve više izbjegavaju kao turistički cilj je, ne baš iznenađujuće, Grčka.