Sjajna turistička promidžba

Slike Makarske obišle svijet

15.07.2022 u 17:26

Makarska

Izvor: Promo fotografije / Autor: arhiva Grad Makarska

Bionic
Reading

Sjajna turistička promidžba za Makarsku! Prijenos turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar ove je godine gledalo je 2,21 milijun ljudi u više od 60 zemalja

Slike Makarske i njezinih atraktivnih teniskih terena koje su obišle zemaljsku kuglu preračunato u komercijalnu vrijednost iznose 7,2 milijuna dolara.

Završnicu turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar preuzelo je 15 poznatih televizijskih kuća kao što su BeIN Sports, jedna od najvećih katarskih televizijskih kuća koja će prenositi i Svjetsko nogometno prvenstvo, London Live, TV Asahi iz Japana, Indijski Eurosport, američki FTF live, Starhub iz Singapura... Tako su zahvaljujući prijenosu HRT-a slike Makarske obišle Europu, Sjevernu Ameriku, Ujedinjeno kraljevstvo, Japan, Ujedinjene Arapske Emirate...

Osim televizijskog prijenosa o turniru su pisali i mnogi svjetski mediji, primjerice francuski L'equipe, talijanska LaGazzetta dello Sport, zatim ESPN i Live Tennis, a o rezultatima i bogatom popratnom programu turnira pisali su gotovo svi domaći mediji.

Riječ je o sjajnoj promociji Makarske kao turističke i sportske destinacije, ali i sponzora turnira koji se prvi put održao u ovom prekrasnom dalmatinskom gradu.

WTA Makarska Open hosted by Valamar koji se doslovno igra nekoliko metara od morske obale, a pritom se s tribina pruža pogled na more, oduševio je i tenisačice. Mnoge od njih istaknule su kako im je ovo jedan od najdražih turnira. Tome svakako pridonosi i u potpunosti posvećen pristup čitavog organizacijskog tima koji pozitivnu energiju prenosi na događanje. Tijekom 16 godina održavanja u Hrvatskoj, na turniru su nastupila mnoga poznata imena ženskog tenisa, a nakon sjajnih rezultata mnoge mlade igračice nastavile su nizati uspjehe, pa je tako i ovogodišnja pobjednica Jule Neimeier borila za polufinale Wimbledona.

'Osim što događanja poput ovakvih sportskih manifestacija podižu imidž destinacije, što je dugoročni proces, već sada nakon prvog turnira u Makarskoj uložen novac se višestruko isplatio kroz vidljivost Makarske koja je dobila sjajnu promociju putem televizijskih prijenosa i prostora u stranim i domaćim medijima. Uz navedeno dogodile su se i investicije u sportsku i turističku infrastrukturu, Valamar je uložio značajna sredstva u renoviranje teniskih terena i službenog hotela turnira Places Dalmatia, te je nedvojbeno da je prvo makarsko izdanje turnira svakako opravdalo očekivanja svih uključenih u ovaj projekt, a idućih godina možemo biti samo još bolji i rasti u suradnji s našim partnerima i sponzorima', naglasio je direktor turnira Feliks Lukas.