BIZARNOST

Slijepom Slovencu sa zavoda nudili posao vozača autobusa

03.03.2018 u 09:10

Bionic
Reading

Nezaposleni Slovenac dobio je sa zavoda za zapošljavanje hitnu poruku da se javi na natječaj za posao vozača autobusa, ali su mu se odgovorni ispričali odmah nakon što je to objavio na društvenim mrežama, uz opasku da je potpuno slijep i kao takav nesposoban za neke vrste poslova.

Sebastijan Kamenik iz Celja kazao je za televizijsku postaju POP-TV da je u mladosti stvarno imao želju postati vozač autobusa.

Ta mu se želja eto gotovo i ostvarila. "Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete", kazao je.

"Shvaćam da službenici na zavodu rade svoj  posao i rutinski šalju obavijesti o raspoloživim radnim mjestima  jer  moraju ispuniti svoje  kvote. No, bilo bi logično da onaj koji distribuira ponude šalje samo one koje su adekvatne za pojedinu osobu", kazao je Kamenik.

Dodao je da za nezaposlene invalidne osobe s hendikepom ionako imaju sve podatke o njihovim radnim sposobnostima i posebnog savjetnika za tu kategoriju tražitelja posla.

Kamenik kaže da njegov slučaj očito nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom išao u javnost,  javili su mu se i neki drugo slabovidni ili slijepi kolege s burze, tvrdeći kako su porukama preko telefona ili pismenom obaviješću na kućne adrese pozivani na razgovore za radna mjesta u pilani, mesnici, pa čak i u vojsci...

  • +18
Ukidanje autobusa u Osječko-baranjskoj županiji Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX