LOKALNI IZBORI 2013

'Slavonski Brod će ostati upamćen kao grad izbornih skandala!'

23.05.2013 u 15:30

Bionic
Reading

Aktualni gradonačelnik Slavonskoga broda, dr Mirko Duspara prozvao je tamošnje izbore najgorima, odnosno s najviše drastičnih kršenja izbornih pravila, u zemlji. 'Slavonski Brod očito će nakon ovih lokalnih izbora ostati upamćen kao grad izbornih skandala', poručuju iz Dusparinog izbornog stožera. U priopćenju za medije iz stožera, iznijeli su u javnost, a od DIP-a zatražili žurno očitovanje, na čitav niz dosada počinjenih kršenja Zakona o lokalnim izborima

'Vodeći kandidat za gradonačelnika u Slavonskom Brodu dr. Mirko Duspara nakon prvog lokalnih izbora suočen je s drastičnim kršenjem Zakona o lokalnim izborima. Taj Zakon je propisao da sudionici izborne promidžbe imaju jednake uvjete predizbornog nadmetanja i u tu svrhu imaju ravnopravan položaj u predstavljanju u svim lokalnim medijima.

SBTV nije niti u prvom krugu pokušala ispuniti zakonske odredbe, već je otvoreno favorizirala Dusparinog protukandidata. Višekratni prigovori GIP-u, ZIP-u i DIP-u nisu urodili nikakvim plodom. I sada, u drugom krugu to opet ponavljsaju. Već četvrti dan drugog kruga SBTV odbija dostaviti izbornom stožeru Mirka Duspare uvjete pod kojim bi se mogao oglašavati u programima SBTV-a. Istodobno u svim informativnim programima neskriveno favorizira Dusparinog protukandidata Dragana Jelića', stoji u priopćenju.

Ovo nisu međutim jedine primjedbe Mirka Duspare na kampanju koju vode njegovi takmaci. Kako nadalje u priopćenju tvrde, još prvi krug izbora u Slavonskom Brodu obilježila su netransparentna emitiranja radijskih spotova za koje se još ne zna tko ih je financirao. 'Stoga izborni stožer dr. Mirka Duspare zahtjeva da se DIP i nadležna tijela što žurnije očituju te do kraja kampanje prate postupanja, kako kandidata, tako i svih zaduženih za provođenje izbora u Slavonskom Brodu', stoji u zaključku.