BEZOBRAZNO DERANJE TURISTA

Slanac na Hvaru sedam, u Zagrebu tri kune

Pekar kruh pekara

Pekar kruh pekara

Izvor: Sipa Press / Autor: KENDRICK/WP/SIPA

Zagrepčanka Ivona Sertić šokirala se cijenama u hvarskoj pekarnici. Slanac i dva decilitra čokoladnog mlijeka platila je 22 kune

'Došla sam svojoj djevojčici kupiti slanac i čokoladno mlijeko, to je ritual koji njegujemo i u Zagrebu. Rekla sam što želim i pripremila deset kuna, kada me prodavačica šokirala iznosom od - 22 kune. Kada sam je upitala što je toliko skupo, odbrusila mi je da čokoladno mlijeko stoji 15, a slanac sedam kuna. Još u šoku platila sam traženi iznos, a kada sam zatražila da mi objasni tu cijenu, jer u središtu Zagreba, u Jurišićevoj, istu kombinaciju plaćam osam kuna, bezobrazno me otpravila rekavši mi da zadržavam red', kaže gospođa Sertić za Večernji list.

Divljanje cijena tijekom turističke sezone iz godine u godinu sve je naglašenije. No unatoč tome, ne postoji institucija koja bi mogla stati na kraj trgovcima koji primjenjuju takvu praksu. Velike kompanije, poput Vindije, čije čokoladno mlijeko na Hvaru stoji 15 kuna umjesto pet, imaju preporučene cijene, no trgovci ničime nisu obavezani pridržavati ih se.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi