POTROŠEN MODEL

Skupština odbacila Bandićevo izvješće o radu

25.10.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Izvješće o radu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića u prvoj polovici ove godine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini nije danas dobilo prolaznu ocjenu, uz obrazloženje da je nepotpuno i predizborno te da odražava potrošački, a ne razvojni model upravljanja gradom

Gradonačelniku je posebno je zamjeren izostanak s rasprave te činjenica da je izvješće, umjesto njega, podnijela zamjenica Jelena Pavičić-Vukičević.

'U izvješću ništa ne piše o tome što gradonačelnik stvarno radi', kazao je nezavisni vijećnik Josip Kregar i dodao da u izvješću 'ima jako malo važnih stvari za grad, primjerice pitanja proračuna i troškova samo su naznačena, te imamo dojam da je to samo dio Bandićeve predizborne kampanje'.

Morana Paliković-Gruden
(HNS) smatra da izvješće nema nikakvog smisla i drži da je uvredljivo je za Skupštinu.

Davor Bernardić (SDP) ocijenio je da izvješće pokazuje da se radi o starom potrošenom modelu bez vizije razvoja i bez orijentacije.

Stanko Gačić (HDZ) pak drži da je riječ o izvješću koje samo uljepšava, a ne pokazuje stvarno stanje stvari.

'Broj nezaposlenih u gradu raste, nema većih investicija, a podbacilo se i u kandidiranju za EU fondove', ustvrdio je Gačić.

ZA HSLS-ovca Velimira Sriću gradonačelnikovo izvješće je rađeno ' zbrda zdola, bez ikakva plana'.
'Ovo je materijal sa željama, a ne s kritičkim osvrtom na ono što je stvarno i planski realizirano, ustvrdio je Srića.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević kazala je da je izvješće u formi koja segmentarno obrađuje rad gradskih ureda i zavoda te da je gradska uprava otvorena za prijedloge i sugestije.